SJ(LÖ)CH Nylundas Taiga

S37942/2003 A

 

 
Taiga har nu jagat sin sista älg! Hon fick avsluta sina dagar, efter en trolig magomvändning, på sitt elfte levnadsår.
Hon fick dock en mycket bra avslutande höst där hon jagade med mycket god fysik och vilja in i det sista och med många älgar på sitt samvete både sista hösten och totalt.
Summerar man vad hon lämnat efter sig, så är det 35 valpar (39 födda) i tre kullar med tre olika täckhundar.
 
Av dessa har till dags dato 86%  hd röntgats utan anmärkning.
 
63% av dessa har på utställning very  good eller bättre.
 
60% har jaktprovmeriterats och gått till 44 stycken förstapris med en snittpoäng på 80,4 poäng.
 
Tack! Taiga för många trevliga stunder!
 
/ Husse.
 
Elva valpar föddes 2008, fjorton valpar föddes 2009 och i sista kullen 2010 föddes fjorton valpar, i de två sista kullarna överlevde 12 valpar i vardera, detta med tre olika täckhundar. Taiga är en mycket lugn och trygg avelstik. Vi följer nu med spänning resultatet i kullarna och ser med glädje att det ser lovande ut både extriört och inte minst jaktligt i alla tre kullarna.
 
Hon har nu kört 5 raka förstapris på 78,5,80,81,83 och 88 p och kvalar därmed in på Gävleborgs SM- kval 2009. Taiga har ett cert på utställning och har skällt frilevande björn samt är godkänd på slädbjörn. Elva valpar föddes 2008 och tolv valpar föddes 2009 av Taiga som är en mycket lugn och trygg avelstik.
 
Vår nuvarande avelstik Nylundas Taiga (kullvärde 4/7) är ett tillbaka köp från våra linjer genom mormor Bergakullens Fia. Taiga fungerade redan första hösten och en älg sköts på stånd första jaktdagen i september. Hon anmäldes och begick debut i jaktprovs sammanhang redan första hösten. Det behövdes mer tur då än nu för att lyckas men eftersom hon hade gjort många förstapris prestationer på praktisk jakt så kom hon till start. Säsong två och tre förstördes dock av noskvalster problem. Resultaten uteblev och därav flera nollor.
 
Startsidan